Kāpēc divreiz nedomāt un pieteikties Rūdīšanās skolas nometnei

Kāpēc divreiz nedomāt un pieteikties Rūdīšanās skolas nometnei

Pēc kārtējās aizvadītās Rūdīšanās skolas nometnes, sapratām, ka ir laiks uzrakstīt vairāk par šo notikumu. Regulāri pirms pasākuma saņemam jautājumus no interesentiem. Vai nometne būs piemērota man? Vai varu piedalīties, ja neko daudz nezinu par rūdīšanos? Vai man būs interesanti, ja praktizēju jau auksto dušu vai kādu no elpošanas vingrinājumiem? Atbilde ir JĀ! Tomēr, lai turpmāk šie jautājumi nevienu neatturētu no lieliska piedzīvojuma un pašizaugsmei veltītām dienām, esam apkopojuši visu būtiskāko, kas jāzina par nometni. Izlasi un piesakies Rūdīšanās nometnei!(https://uzdrosinies.lv/rudisanas-skolas-nometne/)

Kas ir Rūdīšanās nometne?

Nometne ir pilnīgākā Rūdīšanās skolas apmācība, kas notiek Latvijā. Mēs to saucam par nometni, bet Tu vari to saukt arī par apmācībām vai retrītu. Būtībā tās ir divas ļoti piepildītas un izaicinošas dienas, kuras veltītas pašizaugsmei un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Pasākums tiek organizēts nelielai cilvēku grupai, lai nodrošinātu pozitīvu atmosfēru un pietiekamu trenera uzmanību ikvienam dalībniekam. u, savukārt, ir iespēja iepazīt citus līdzīgi domājošos. Katrs ierodas ar atšķirīgu pieredzi un ikdienas ritmu, bet tomēr visiem ir kopīgs mērķis – uzlabot un stiprināt savu veselību un pašsajūtu.

Nometnes programma ir intensīva. Mācību laiks ir piepildīts ar teorētisko zināšanu apguvi un pamatīgu devu praktiskas darbošanās. Nevajag satraukties, ka pēc nometnes Tev būs pilnībā jāmaina sava ikdiena, lai iespētu un turpinātu visu, ko būsi izmēģinājis nometnes laikā. Mērķis ir atrast sev būtiskāko un turēties pie tā. Pamazām soli pa solim ievies arvien labākus ieradumus savā ikdienā, kļūt stiprāks un enerģisks. Ar šķietami mazajiem soļiem Tu tiksi ļoti tālu ceļā uz labāku veselību.

Ko sagaidīt no pasākuma?

Nometne palīdz atraisīt Tavu potenciālu. Tā nav vieta, kur divas dienas padarboties un tad bez izmaiņām atgriezties pie ierastā ikdienas. Rūdīšanās nometne atver acis un durvis uz jaunām iespējam un ieradumiem. Tā parāda Tavas stiprās un vājās puses. Mācības palīdzēs izprast ķermeni un prātu, palīdzēs iemācīties tos abus kontrolēt un vadīt Tev vēlamā virzienā. Ņem vērā, ka visticamāk, pēc mācībām uz daudzām lietām savā ikdienā Tu skatīsies citādāk un gribēsi pamainīt savus ieradumus.

Neatkarīgi no tā, ar kādām zināšanām Tu ieradīsies, pēc nometnes Tev būs lieliska pieredze un praktiski rīki, kurus pielietot arī turpmāk. Rūdīšanās skolas nometne būs spēcinošs treniņš tavam ķermenim un nervu sistēmai.

5 iemesli, kāpēc piedalīties Rūdīšanās nometnē

Nometnē ir apkopotas visas Rūdīšanās skolas pieprasītākas apmācības. Tas nozīmē, ka divu dienu laikā Tu iegūsi zināšanas un pieredzi, ko vairāku gadu laikā atzinīgi ir novērtējuši daudzi.

Divās aizraujošās un izaicinošās dienās Tu apgūsi:

1. Vima Hofa metodi. Tā ir unikāla, bet vienkārša prakse, kas padara laimīgāku, veselāku un spēcīgāku. Vima Hofa metodi ir viegli ieviest rietumnieku aizņemtajā un stresa pārņemtajā dzīvesveidā. Tās pamatā ir elpošana, aukstums un apņēmība. Ievērojot visus trīs pamatprincipus, rezultāti ir garantēti.

2. Oxygen Advantage metodi. Virkne unikālu elpošanas vingrojumi, kuri uzlabo gan veselību, gan sportiskos sasniegumus. Oxygen Advantage uzmanības centrā ir divi pīlāri – funkcionālā elpošana un lielā augstumā veiktu treniņu simulācija.

3. Miega un elpošanas tēmas. Tās nepelnīti ikdienā tiek atstātas novārtā. Tomēr, iedziļinoties šajās tēmās, sapratīsi, cik būtiski miegs un elpošana ietekmē pašsajūtu, stresu un enerģijas līmeni visas dienas garumā.

4. Stresa vadība. Stress ir daudzu veselības problēmu cēlonis, tādēļ iemācīsies to atpazīt un novērst tā nelabvēlīgo ietekmi uz ķermeni.

5. Piedzīvosi kontrastus un rūdīšanās pamatus. Rūdīšanās ir spēja justies komfortabli ikvienos apstākļos. Tā ir atslēga uz veselību ziemas periodā un augstu enerģijas līmeni vasaras karstumā. Nometnes laikā piedzīvosi dažādus kontrastus, lai iemācītu ķermenim un prātam viegli pieņemt neierastas apstākļu izmaiņas.

Ko es iegūšu no Rūdīšanās nometnes?

Ieguvumi katram var būt citādāki. Viss atkarīgs no tava nodoma un mērķa. Katrs ienāk ar citām vēlmēm un sagaidāmo rezultātu. Piemēram, ja vēlies stiprināt veselību, tad tas būs tavs lielākais ieguvums. Esam apkopojuši dažus aizvadīto nometņu dalībnieku izceltos ieguvumus.

1. Lieliska pieredze

Tas ir mūsu pašu uzstādījums un arī viena no biežāk minētajām atsauksmēm par nometni. Lai arī mēs šīs divas dienas saucam par mācībām, tā nav sēdēšana pie galda un nemitīga piezīmju veikšana. Fokuss ir uz izpratnes veicināšanu un praktisku darbošanos gan ar izaicinājumiem, gan gandarījuma sajūtu pēc tam.

“Esmu pateicīga un gandarīta! Esmu pārvarējusi sevi, ejot āliņģī un nodarbojoties ar groundingu pat ziemas aukstajās dienās. Arī mani bērni man pievienojas. Vīrs jau ziemas peldes veic sen. Tagad varu teikt, ka aukstums ir mans draugs, ja pēc tam seko siltums dāvanā.”
AGNESE

2. Vienkārši un konkrēti vingrinājumi

Viss, ko stāstīsim, rādīsim un trenēsim, tiks nodots Tavās rokās! Pēc pasākuma norises Tu pats varēsi to visu praktizēt individuāli. Ja arī turpmāk regulāri strādāsi ar šiem vingrinājumiem, izjutīsi noturīgus uzlabojumus savā pašsajūtā un dzīvespriekā. Pārmaiņas prasa darbu, tādēļ nometnē kopīgi ieliksim stingrus pamatus dzīves kvalitātes uzlabošanai. Daudzi iepriekšējo nometņu dalībnieki atzīst, ka, atgriežoties ikdienas darbos, aizvien saglabājas vēlme un uzrāviens turpināt iesākto. Ātri vien jaunās prakses kļūst par noturīgu ieradumu.

“Ļoti pozitīvi vērtēju Rūdīšanās skolā gūto informāciju un praktisko pieredzi. Elpošanas vingrinājumus un auksto dušu esmu iekļāvis savā ikdienas rutīnā, kā regulāru praksi.”
ARNIS MILTIŅŠ

3. Zināšanas un izpratne

Tiks apskatīti arī sarežģītāki temati, kas saistīti ar cilvēka fizioloģiju vai mentālo kapacitāti, tomēr tas viss tiks pasniegts vienkāršā valodā. Ja Tev nav iepriekšēju zināšanu šajās tēmās, nebaidies – visu izskaidrosim un iemācīsim ikvienam saprotamā veidā. Daudzi dalībnieki ir pārsteigti par to, cik vienkārši var runāt par šķietami sarežģītiem procesiem organismā.

“Tas, ko es iemācījos Rūdīšanās skolā, ir vērtīgs un praktizējams ikdienā. Paldies par nodarbību un vērtīgo informāciju! Viss pa plauktiņiem salikts, superīgi. Šķiet, ka esmu bijusi īstajā laikā un vietā, un viss notiek! Ar to es gribu teikt, ka esmu ieguvusi motivāciju tam, kāpēc vispār sāku draudzēties ar auksto ūdeni.”
VINETA

4. Iespēja visu uzreiz izmēģināt

Teorija ir vērtīga, tomēr bez praktiska pielietojuma tā ātri vien aizmirstās. Lai iegūtās zināšanas būtu jēgpilnas un noderīgas, nometnes laikā būs daudz praktiskas darbošanās. Tas ir labākais veids, kā uzsākt jaunus, noturīgus ieradumus. Kā arī vari būt drošs, ka tiks ielikti pareizi pamati, jo darbosimies līdz process būs 100% saprotams. Arī citi dalībnieki atzīst, ka nodarbībās ir viegli uztvert informāciju un pēc tam mājās to visu var turpināt praktizēt.

“Māris forši parāda, kāds spēks slēpjas cilvēkā pašā un kā atkal sadraudzēties ar savu imūnsistēmu! Un iedod instrumentus, ar kuriem strādāt mājas apstākļos, lai imunitāte atkal nedodas čučēt. Jo svarīgi ne tikai KO Tu dari, svarīgi ir KĀ Tu to dari. Te var iemācīties šo to jaunu par sevi un tik pašsaprotamām lietām kā elpošana un duša.”
BAIBA PIEKUSA

Kas vadīs nometni?

Nometni vadīs Rūdīšanās skolas dibinātājs un treneris Māris Žunda.(https://uzdrosinies.lv/blogs/maris-zunda-iepazisties/) Mārim ir daudz zināšanu un liela praktiskā pieredze. Arī viņa ceļš veselības un labsajūtas meklējumos sākās no vēlmes justies un dzīvot labāk.
Māris ir sertificēts Vima Hofa metodes treneris un Oxygen Advantage metodes praktiķis. Abas metodes viņš apguva pie pašiem metodes autoriem. Papildus tam Māris ir arī profesionāls pirtnieks, kustību un veselības treneris, preventīvās medicīnas pārstāvis un biohakeris. Daudzu gadu laikā iegūtās zināšanas un pieredzi Māris ir apkopojis un izveidojis šo spēcīgo mācību programmu, kuru Tu vari apgūt nometnes laikā.

Vai nometne ir man piemērota?

Nometne ir piemērota gan tiem, kuri iepriekš jau ir apmeklējuši Rūdīšanās skolas nodarbības, gan tiem, kuri pirmo reizi grib mums pievienoties. Tā ir iespēja ikvienam atklāt savu spēju potenciālu un parūpēties par veselību.

Nometne ir noderīga, ja:
• Tev ir laba veselība un vēlies to nostiprināt;
• jūti, ka ir laiks uzlabot savu veselību;
• esi aktīvā dzīvesveida entuziasts un vēlies turpināt tā dzīvot vēl ilgi;
• esi profesionāls sportists un gribi uzlabot savu sniegumu.

Neatkarīgi no tavām zināšanām un fiziskā sagatavotība līmeņa, nometnē atradīsi gan izaicinājumus, gan iegūsi vērtīgas zināšanas. Dalībniekiem parasti izdodas no nometnes paņemt tieši to, kas katram tajā brīdī visvairāk ir vajadzīgs.

Ko saka citi nometnes dalībnieki?

Mēs ticam, ka vēl labāk par nometni varēs pastāstīt tie, kuri to jau ir izmēģinājuši. Lasi īstas pieredzes no iepriekšējo pasākumu dalībniekiem. Lai arī tie ir dažādi cilvēki ar atšķirīgām pieredzēm un ikdienas ritmu, viņiem visiem ir kopīga vēlme dzīvot labāk, veselīgāk un pilnvērtīgāk. Uzzini, kādas pārdomas, atziņas un sajūtas pēc mācībām radās citiem dalībniekiem.

“Sapratu, ka psiholoģiski esmu pieradināta baidīties no aukstuma, drebinos, ja ir nekomfortabli. Tagad ieslēdzu prātu pozitīvā virzienā un nekomfortablo sajūtu varu pārvērst par komfortablu. Patīk, ka šo metodi katrs var piemērot savam līmenim, un, ja iepatīkas, var uzdrošināties uz ko vairāk. Kā arī nav ilgi jāgaida rezultāti – praktiski darbojoties, enerģijas pacēlums un miera sajūta nāk uzreiz.” IEVA STABIŅA
“Kā izbijušam smēķētājam, pat vārdos nevaru aprakstīt, cik ļoti šis kurss man ir palīdzējis!”
OJĀRS VALKERS
“Rūdīšanās skola man deva zināšanas, kuras palīdzēja ikdienā sakārtot kā fizisko, tā mentālo veselību. Elpošanas vingrinājumu pielietošana ikdienā, ļauj man koncentrēties darbam un pārvarēt trauksmi mirkļos, kad, strādājot no mājām, nav ierastais dienas ritms un ir grūti visu apvienot. Teorētiskā informācija bija ļoti plaša un noderīga. Laiks iet peldēt!”
INGA LAUGALE
“Esmu priecīgs par to, ka beidzot atradu laiku gūt pieredzi ar Rūdīšanās skolu. Saņēmu tik daudz vērtīgas un argumentētas informācijas, ko, visticamāk, nebūtu uzzinājis visā dzīves garumā. Šādu kursu būtu noderīgi iekļaut valsts izglītības sistēmā, jo zināšanas, ko sniedz kurss, būtu jāzina ikvienam. Paldies Mārim!”
GUNTARS BĒRZIŅŠ

Kur notiek nometne?

Nometne notiek Skrundas muižā, pašā Kurzemes sirdī. Tā ir gleznaina un īpaša vieta. Skrundas muiža atrodas Venta krastā. Tīrās un skaistās dabas klātbūtne palīdzēs Tev atslēgties no ikdienas un pievērsties darbam ar sevi. Tā ir mierpilna vieta, kurā pavisam viegli aizmirsīsi par nepadarītajiem darbiem un ikdienas stresiem.
Skrundas muiža ir viegli sasniedzama. Braucot pa Rīgas – Liepājas šoseju, pārbrauc pār Ventas tiltu un pagriezies pa kreisi. No šosejas līdz pašām muižas namdurvīm aizvijas labiekārtots ceļš.

Kas ir iekļauts nometnes cenā?

Dodoties uz nometni Tev nav jādomā ne par ko citu, kā tikai savu pašizaugsmi. Par pārējo parūpēsimies mēs. Nometnes cenā ir iekļauts viss, kas tev būs nepieciešams kvalitatīvam mācību procesam divu dienu laikā.
- Visi mācību pasākumi un lekcijas.
- Mācību materiāli, lai varētu turpināt veselīgos ieradumus arī pēc nometnes.
- Pirts vakars.
- Vieta un laiks, lai nodotos intensīvam darbam ar sevi un izaugsmi.
- Iespēja uzdot trenerim sev interesējošos jautājumus.
- Dzīvošana divvietīgos numuriņos.
- Veģetārs uzturs trīs reizes dienā.
- Iespēja satikt citus ar līdzīgām interesēm un vēlmi dzīvot vēl labāk.

Kādas vēl ir iespējas?

Rūdīšanās skolas nometne ir daudzpusīgākā un pilnīgākā mācību programma, kas norisinās Latvijā. Ja tev tomēr nav iespēja piedalīties nometnē, bet ir interese par to, ko mācām, piedāvājam arī citus izglītojošus un vērtīgus pasākumus. Rūdīšanās skola regulāri organizē dažādus izaicinājumus apmācības un elpošanas ceremonijas.

Tikai vesels un stiprs cilvēks var iet pa dzīvi spēcīgi, pārliecināti un nebaidoties no šķēršļiem. Atklāj savas iespējas un iekšējo spēku. Piesakies Rūdīšanās skolas nometnei, un tiekamies pavisam drīz!
Atgriezties blogā