10 iemesli, kādēļ izlasīt Vima Hofa grāmatu

10 iemesli, kādēļ izlasīt Vima Hofa grāmatu

Kamēr lielāko daļu cilvēku pārņem drebuļi tikai jau iedomājoties par aukstu dušu, Vim Hofs savā grāmatā atklāj, ka tieši tas tevi padarīs veselīgāku. Slavenais Ledus vīrs ir vairākkārt pārsteidzis zinātniekus un uzstādījis pasaules rekordus darot trakas un izaicinošas lietas bīstami zemā (un arī augstā) temperatūrā. To visu viņš ir sasniedzis pateicoties metodei, ko pats ir izstrādājis. Balstoties uz pakļaušanos aukstumam, elpošanu un prāta kontroli, Hofs ir izveidojis unik\alu metodi.

Lielākā daļa no mums šausminās, domājot par iešanu aukstā dušā, bet ko tad, ja tas varētu padarīt jūs veselīgāku? Slavenais motivācijas runātājs Vims Hofs (pazīstams arī kā Ledus cilvēks) savā grāmatā "Vima Hofa metode" apgalvo tieši to. Hofs, kurš iemantoja slavu un pārsteidza zinātniekus ar savām rekordlielajām spējām izdzīvot bīstami zemā temperatūrā, apgalvo, ka, sekojot Vima Hofa metodei - sistēmai, kas balstīta uz aukstuma iedarbību, apzinātu elpošanu un garīgu atdevi, - jūs mainīsiet savu veselību, samazināsiet sāpes un stresu un maksimāli palielināsiet savu garīgo enerģiju.

1. Par grāmatu

Grāmatā "Vima Hofa metode" Hofs stāsta par to, kā viņš izstrādāja šo metodi, kāpēc tā darbojas un kā to darīt. Šajā rokasgrāmatā uzzināsiet par Hofa dzīvi, kā arī par katru viņa metodes sastāvdaļu un to, kāpēc visu trīs sastāvdaļu kopīga praktizēšana palīdzēs jums gūt maksimālus rezultātus. Pa ceļam jūs arī uzzināsiet, kā Hofa metodes ir salīdzināmas ar zinātnieku ieteikumiem, un uzzināsiet, kādas alternatīvas prakses var izmēģināt.

2. Kam vajadzētu izlasīt The Wim Hof Method Book?

Ikvienam, kas vēlas uzlabot savu vispārējo veselību.
Ikvienam, kas vēlas uzlabot savu vispārējo labsajūtu.
Izturības sportistiem.
Ikvienam, kas meklē alternatīvus slimības un depresijas ārstēšanas līdzekļus.
Ikvienam, kam ir hroniskas veselības problēmas un kas meklē veidus, kā mazināt simptomus.

3. Interesantākais par Vimu Hofu

  • Vims Hofs ir dabas dīvainība.
  • Viņš dzimis Nīderlandē, un viņam pieder vairāk nekā 20 pasaules rekordu.
  • Lūk, tikai daži no trakajiem sasniegumiem, ko Vims Hofs ir paveicis:
  • Vims Hofs skrēja virs nāves zonas (22 000 pēdu augstumā) Everesta kalnā, valkājot tikai šortus.
  • Arī šajā gadījumā, valkājot tikai šortos, Vims noskrēja pilnu maratonu virs polārā loka Somijā.
  • Nepilnu 2 dienu laikā Vims sasniedza Kilimandžāro, protams, tikai šortos.
  • Virs polārā loka Vims aizpeldēja pasaules rekordu 66 metrus zem viena metra ledus.
  • Vimam ir pasaules rekords, jo viņš ir spējis nosēdēt ledus vannā gandrīz 2 stundas.
  • 2011. gadā Vims noskrēja pilnu maratonu Namibas tuksnesī bez ūdens.


"Es nebaidos no nāves. Es baidos no tā, ka nebūšu dzīvojis."

Vims Hofs nav dabas dīvainība.

Pajautājiet Vimam, un viņš jums pateiks, ka viņš nav nekas īpašs. Pārsteidzoši, bet viņš apgalvo, ka viņa varoņdarbi ir atkārtojami un ka viņa metode ir iemācāma. Patiesībā pārsteidzošākais, ko viņš ir paveicis, nav kāds rekordliels sniegums. Tā vietā ir radīta metode, ko tūkstošiem cilvēku ir izmantojuši, lai pārveidotu savu dzīvi.

Un tagad viņš māca jums šo metodi savā grāmatā The Wim Hof Method. Šajā grāmatā Vims Hofs metīs izaicinājumu visam, ko jūs domājāt, ka zināt par cilvēka potenciālu, un liks jums saprast vienu vienkāršu patiesību: mēs visi sēžam uz milzīgiem neizmantotu, gandrīz pārcilvēcisku spēju rezervuāriem.

Kā saka Vims Hofs,
"Jūs varat burtiski paveikt neiespējamo. Jūs varat pārvarēt slimības, uzlabot savu garīgo veselību un fizisko veiktspēju un pat kontrolēt savu fizioloģiju, lai jūs varētu attīstīties jebkurā stresa situācijā."

4. Mīlestība pret dabu un satikšanās ar aukstumu

Vima Hofa dzīve jau no paša sākuma bija cīņa. Andre, viņa identiskais dvīņubrālis, piedzima pirmais, un ārsti gandrīz palaida garām Hofu, jo sajauca viņa klātbūtni ar mātes kontrakcijām. Rezultātā viņš piedzima sasalušā slimnīcas gaitenī, elpojot.

Kā pieaugušais viņš saprata, ka šī agrīnā cīņa bija atstājusi dziļu, neapzinātu iespaidu uz viņu, liekot viņam to pieņemt. Pēc grūtā dzīves sākuma Hofam bija laimīga bērnība mežā. Arī tas, viņaprāt, bija noteicošais faktors.

Hofs bērnībā spēlējās mežā ap savu dzimto pilsētu Sittardā, Nīderlandē. Viņš kopā ar savu dvīņu brāli un draugiem izlikās par Tarzānu, karājoties uz vecām velosipēda riepām. Tā vietā, lai mācītos vai apmeklētu baznīcu, viņš izvēlējās pavadīt dienas, būvējot mājas kokos un veicot rakšanas darbus pazemē. Viņš pat gatavoja ēst mežā, cepot kartupeļus uz atklātas uguns un apkaisot tos ar sāli.

Šī agrīnā saikne ar dabu viņam bija ļoti svarīga. Tā stimulēja un paplašināja viņa maņas, kā arī nodrošināja viņam stingru izpratni par savu vietu pasaulē.
Hofs un viņa draugi pat uz sniega būvēja mazus iglu. Kādu dienu pēc tam, kad visi viņa draugi bija devušies mājās, Hofs palika iekšā iglu, izjūtot brīnišķīgu mirdzumu no ledus. Daudz vēlāk vecāki viņu atrada mierīgi atpūšamies... bet agrīnā hipotermijas stadijā! Par laimi, viņi viņu bija atklājuši laicīgi, lai glābtu viņa dzīvību. Tomēr šī nebija viņa pēdējā saskare ar aukstumu.

Hofs 17 gadu vecumā devās uz Amsterdamu, lai dzīvotu skvotā. Tur viņš varēja brīvi domāt un komponēt mūziku, neņemot vērā sabiedrības normas un paražas.
Kādu vēsu svētdienu Amsterdamas Beatriksparkā Hofam bija savdabīgs impulss peldēties kailiem ledusaukstajā ūdenī. Aukstums viņam netraucēja, tāpat kā tas netraucēja, kad viņš bija bērns savā ērtajā iglū. Viņš atceras, ka tā spēks viņu atbrīvoja.

Vēl vairāk - viņš jutās brīvs sava spēka dēļ. Ko vēl viņš varētu paveikt, ja spētu paciest šo aukstumu, viņš prātoja. Viņš sāka sajust cilvēka prātā apslēptos rezervuārus, ko iedvesmoja aukstums - viņš varētu būt daudz vairāk, nekā jebkad sapņojis.

Esam aizmirsuši, kas mēs patiesībā esam

Bērnībā un agrā pieaugušā vecumā gūtās pieredzes dēļ Hofs spēja izveidot saikni ar dziļāku sevis aspektu. Viņš uzskatīja, ka, pētot dabu un pēc tam izbaudot aukstumu, ir pamodinājis sevī slēptos psihes elementus, kas bija apslēpti daudzos no mums.

Mēs esam aizmirsuši, kā savienoties ar savu iekšējo būtību, jo esam kļuvuši civilizētāki, viņš saka. Mēs esam zaudējuši spēju izprast savas emocijas, neraugoties uz to, ka esam uzbūvējuši civilizāciju ar visām iespējamām ērtībām un vieglumiem.

Pieaug trauksme un depresija. Mēs esam zaudējuši spēju kontrolēt savas emocijas. Tā vietā tiek lietoti antidepresanti un stresu mazinoši medikamenti.
Ir stāsts, kas trāpīgi raksturo pašreizējo situāciju. Bija sapulcējusies gudro vīru grupa, lai apspriestu cilvēka dvēseles likteni. "Ko mēs darīsim ar dvēseli tagad, kad cilvēce to ir tik ļoti sabojājusi?" viņi brīnījās.

Vispirms viņi ierosināja to novietot augstākās virsotnes virsotnē. Savukārt cilvēki rāpās kalnā, atklāja dvēseli un pārvērta to par trofeju. Rezultātā viņi ierosināja to apglabāt okeāna dibenā. Diemžēl indivīdi ieniruši okeāna dzīlēs un saglabājuši to muzejā. Tāpēc gudrie gudrie ierosināja dvēseli novietot aiz vistālākās planētas. Savukārt cilvēki uzbūvēja kosmosa kuģus, atklāja tos, atveda atpakaļ un pēc tam par tiem sāka karu.

Visbeidzot kāds apgaismots cilvēks ierosināja dvēseli implantēt pašiem cilvēkiem. Tas beidzot bija pareizais risinājums. Kāpēc? Tāpēc, ka neviens nekad neskatās šajā virzienā.

Rezultātā mēs esam nonākuši līdz šim punktam. Pasaulē, kurā daudzi no mums ir zaudējuši no redzesloka to, kas patiešām ir svarīgs. Tas ir viens un tas pats, vai jūs to nosauktu par dvēseli vai par sava intelekta dziļāko daļu.

Mūsu prāts miljoniem gadu nav attīstījies, lai padarītu mūs bezjēdzīgus pašreizējā situācijā. Mums ir potenciāls būt un mēs jau esam bijuši daudz vairāk. Mūsu senči to intuitīvi apzinājās, pirms viņus kondicionēja un mīkstināja mūsdienu civilizācija.

Hofs to saprata jau jaunībā, kad eksperimentēja ar aukstumu un regulēja elpošanu skvoteru mājoklī. Viņš sāka izstrādāt stratēģiju, kā atkal savienoties ar savu patieso "es". Viņa izveidotās pieejas tiks detalizēti aplūkotas turpmākajās nodaļās.

5. Aukstums – mūsu draugs

Vima Hofa pieeja sākas ar aukstuma pieņemšanu. Aukstums vienmēr ir bijis daļa no viņa dzīves, sākot no brīža, kad viņš piedzima aukstā gaitenī, un beidzot ar viņa gandrīz nāves pieredzi iglu un ziemas peldēm Beatrixparkā.

Jo vairāk viņš pētīja un pētīja cilvēka reakciju uz aukstumu, jo vairāk viņš apzinājās, cik veselīga varētu būt bieža pakļaušana aukstumam.

Tātad, kādu labumu mums dod aukstums?

Vispirms Hofs izklāsta savu skatījumu uz šo jautājumu. Mūsu asinsvadu sistēmas vēnu un kapilāru tīkls transportē atskābinātās asinis atpakaļ uz mūsu sirdi. Saskaņā ar Hofa pieeju aukstums neaktivizē šīs sistēmas gludos muskuļus un vārstuļus.

Mēs esam izraisījuši šo muskuļu nepietiekamu stimulāciju, nēsājot apģērbu un sildot apkārtējo vidi. Tas norāda, ka tie nav labākajā formā, ka tie ir ļengani un "atkailināti". Rezultātā sirdij ir jāstrādā smagāk, lai uzturētu asins plūsmu, radot tai papildu slodzi. Tāpēc Hofu nepārsteidz, ka sirds un asinsvadu sistēmas darbības traucējumi ir galvenais nāves cēlonis Rietumu kultūrās.

Kādas ir jūsu iespējas?

Hofam tas ir skaidrs. Mūsu asinsvadu sistēma ir jāstimulē, un visi šie mazie muskuļi ir jāstimulē. Un ir ļoti vienkārša metode, kā to panākt: katru dienu ņemiet aukstu dušu. Patiesībā viss, kas jums jādara, ir jāiet parastā, siltā dušā un pēc tam jāizslēdz ūdens. Pirmajā nedēļā sāciet ar 30 sekundēm zem auksta ūdens, pēc tam pakāpeniski palieliniet laiku, līdz jums izdosies divas minūtes.

Iespējams, sākumā tas būs pārsteigums, un jūs, iespējams, aizdomāsieties par negaidīto vēsumu. Tomēr ar laiku jūs pielāgosieties un jūsu ķermenis sāks mosties. Pēc desmit dienām jūs pamanīsiet fizioloģiskas pārmaiņas: jūsu asinsvadu sistēma sašaurināsies, sirdsdarbība samazināsies, un jūsu ķermenis jutīsies mazāk saspringts. Pēc kāda laika jums pat varētu patikt uzmundrinošs vēsums.

Jūsu intelekts kļūs asāks, tāpat kā jūsu ķermeņa uzbūve. Jūs no jauna atmodināsiet daļu savas apziņas, kas jau sen nav piedzīvojusi aukstumu. Jūs atklāsiet, ka jums ir daudz vairāk rezervju, nekā domājāt. Ko vēl jūs spēsiet paveikt, ja spēsiet šādā veidā noturēt aukstumu malā?

6. Elpošana

Hofs visu dzemdību laiku cīnījās par gaisu sasalušajā slimnīcas koridorā. Viņa ķermenis atdzīvojās tikai tad, kad viņa mazās plaušas bija piepildītas ar elpu. Vēlāk dzīvē viņš sapratīs šīs visbūtiskākās funkcijas spēku. Elpošana ir Vima Hofa metodes stūrakmens, tāpat kā aukstums.

Kāpēc mums ir nepieciešams elpot?

Pēc Hofa domām, tas viss ir atkarīgs no tā, kā mēs dzīvojam tagad. Viņš apgalvo, ka visas mūsu ikdienas stresainās darbības atstāj bioloģiskas pēdas, kas izraisa iekaisumu. Iekaisums veicina imūnās, endokrīnās un hormonālās sistēmas disregulāciju, kas izraisa daudzas izplatītākās slimības un kaites, piemēram, Krona slimību.

Viņš apgalvo, ka, elpojot dziļi un lēni, mēs varam "iztīrīt" šo atlikumu no limfātiskās sistēmas, samazinot iekaisumu un līdz ar to arī risku saslimt.
Vēl viens šajā tehnikā aprakstītais dziļās elpošanas rezultāts ir dziļas atjaunošanās un savienotības sajūta. Pēc Hofa teiktā, tā maina organisma bioķīmiju no skābes uz sārmainu, pārveidojot organisma sastāvu no skāba uz sārmainu. Mēs pamanām, ka mums pēkšņi ir vairāk enerģijas un esam ievērojami uzmanīgāki.

Tātad, kā pareizi elpot, lai mēs varētu izmantot šīs priekšrocības?

Vispirms izvēlieties relaksējošu vietu, kur apsēsties vai apgulties, piemēram, dīvānu, gultu vai pat grīdu. Pēc tam aizveriet acis un atbrīvojiet prātu no visām domām. Dziļi ieelpojiet, piepildot krūtis, vēderu un līdz pat galvai, kad prāts ir kluss un koncentrēts. Pēc tam izelpojiet lēni un dabiski - nav nepieciešams to spiest. Atkārtojiet kopā 40 ieelpas, pēdējā izelpas reizē izdarot pauzi. Ieelpojiet tikai tad, kad jūtat vajadzību ieelpot. Dziļi ieelpojiet un aizturiet to uz 15 līdz 20 sekundēm, kad atkal nepieciešams ieelpot. Pēc tam atkārtojiet šo procesu vēl trīs vai četras reizes.

Šīs elpošanas metodes priekšrocības ir iekaisuma mazināšanās, mazāks stress un lielāka izturība. Par pēdējo kritēriju - izturību - liecina daži cilvēku sasniegumi, kuri ir trenējušies šādā veidā.

Hofs 2014. gada janvārī vadīja 26 cilvēku grupu, kas pārvarēja Kilimandžāro kalnu Tanzānijā. Daži no šiem cilvēkiem cieta no briesmīgām slimībām, tostarp artrīta, vēža un multiplās sklerozes. Lai sasniegtu Kilimandžāro kalna virsotni, alpīnistam vidēji ir nepieciešamas piecas dienas. Šī komanda to sasniedza tikai 44 stundās, visu ceļu augšup veicot elpošanas vingrinājumus!

7. Prāts

Lai ieietu aukstā dušā vai saglabātu disciplīnu elpot regulētā veidā, ir nepieciešams gribasspēks. Un jums būs jāizmanto iztēle, lai iedomātos, ka veicat fizisku izturības vingrinājumu.

Prāta spēka izmantošana ir Vima Hofa metodes trešais pīlārs. Bez tā nav iespējams patiesi pieņemt šo pieeju.

Kā jūs varat pareizi koncentrēt savu prātu?

Vispirms ir svarīgi būt mierīgam. Uz kādu laiku aizmirstiet par darbu, nolieciet telefonu malā un atslēdzieties no sociālajiem medijiem. Patiesībā jums būs nepieciešams attīrīt prātu no visām idejām.

Pēc tam jums būs nepieciešama ērta vieta - precīza poza nav svarīga; vienkārši pārliecinieties, ka jums ir ērti. Tad sāciet dziļi elpot ieelpā un lēni izelpā. Koncentrējieties tikai uz elpas ieelpas un izelpas izelpas izsekošanu elpošanas laikā.

Jūs varat sākt sinhronizēt savu prātu un ķermeni, kad jūs pārņem miers. Lai to izdarītu, sāciet iztēloties, ko tieši vēlaties sasniegt. Varbūt tas ir mazliet ilgāks laiks aukstā dušā, personiskais rekords maratonā vai īpaši grūtas jogas pozīcijas sasniegšana.

Pievērsiet īpašu uzmanību tam, kā jūtas jūsu ķermenis, kad iztēlojaties. Šādi rīkojoties, jūs varēsiet atklāt jebkādas neatbilstības starp savu mērķi un to, kā jūtas jūsu ķermenis. Jūs zināsiet, ka esat gatavs, kad gan ķermenis, gan prāts jutīsies sinhronizēti.

Hofs ir paveicis neticamas lietas, izmantojot šo ķermeņa un prāta savienošanas veidu. 2008. gada janvārī Ņujorkā viņš publiskoja vienu no saviem ievērojamākajiem panākumiem. Viņu lūdza nostāties pie Rubina Mākslas muzeja, ieskauts ledū. Viņa pieeja tika demonstrēta kā daļa no Himalaju mākslas un kultūras pasākuma. Daudzu televīzijas ziņu komandu acu priekšā Hofa temperatūra pazeminājās par desmit grādiem - līdz parastam cilvēkam nāvējošam līmenim.

Pēc tam Hofs tikai ar gribasspēku paaugstināja savu ķermeņa temperatūru par 6 grādiem. Sapulcējušās mediju komandas un mediķus pārsteidza viņa acīmredzamā nepakļaušanās dabai. No otras puses, Hofs vienmēr ir apgalvojis, ka viņš nav nekas ārkārtējs. Šādas spējas ir mūsu visu rīcībā.

8. Sportiskais sniegums

Vima Hofa metodi, kā jau redzējām, var izmantot, lai sagatavotu mūsu ķermeni gan fiziskai, gan garīgai darbībai. Runājot par sportiskiem vingrinājumiem, šī pieeja ir ideāli piemērota, lai izceltu mūsos labāko. Aukstums stiprina mūsu gribu, dziļa elpošana nodrošina organismam skābekļa pieplūdumu, un domāšana ļauj mums pārsniegt savas robežas. Vima Hofa metode palīdz mums iet tālāk un ilgāk nekā iepriekš, palielinot mūsu izturības līmeni.

Dažiem pazīstamiem sportistiem ar šo stratēģiju ir bijuši ievērojami panākumi. Alistairs Overems, holandiešu jauktās cīņas meistars, ir viens no daudziem, kas to izmanto, lai uzlabotu savu cīņas kondīciju. Viņš pirmo reizi profesionāli ringā izgāja 1999. gadā un tagad ir 40 gadus vecs, kad lielākā daļa karotāju pārtrauc cīņas. Savukārt viņš nerāda nekādas pazīmes, ka būtu gatavs palēnināt tempu.
2015. gadā Overīms izaicināja pašreizējo UFC čempionu smagsvaru kategorijā Junior dos Santos, kurš tobrīd bija visaugstāk ranga smagsvars. Santoss bija biedējošs cīnītājs, kurš bija bēdīgi slavens ar to, ka savus pretiniekus nokautēja.
Overīms bija zemākā latiņa, gatavojoties cīņai. Tā vietā, lai ļautu saviem nerviem ņemt virsroku, viņš izmantoja elpošanas tehniku, ko gada sākumā bija apguvis no Hofa. Viņš saglabāja savaldību un otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja Santosu.

Tādi sportisti kā Alistairs Overīms gūst labumu no Vima Hofa metodes, jo tā ļauj viņiem ātrāk atgūties, mazināt iekaisumus un labāk gulēt.

9. Iepriekšējās traumas un DNS

Tā vietā, lai saglabātu DNS, tā tiek pārveidota ar katru dzīvību, ar kuru tā saskaras. Mūsu DNS satur mūsu senču un māšu vēsturi. Mūsos ir veco dzīvju atmiņas. Vai tas nav neticami?

Daļu no saglabātā, piemēram, mūsu senču pārbaudījumus un ciešanas, var pat izmantot pret mums. Patiesībā saskaņā ar pētījumu, kas 2018. gadā publicēts Amerikas Savienoto Valstu Nacionālās zinātņu akadēmijas izdevumā Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of the United States of Sciences, bijušo Amerikas Pilsoņu kara laika ieslodzīto pēcnācējiem bija vairākas reizes lielāka iespēja nomirt jauniem nekā to karavīru dēliem, kuri bija izvairījušies no ieslodzījuma. Hofs uzskata, ka šo gūstekņu ciešanas, iespējams, ir atspoguļojušās viņu bērnu DNS.

Tādējādi DNS var tikt izmainīta dzīves laikā - labā vai sliktā nozīmē. Ņemot to vērā, Hofs uzskata, ka ir dažas lietas, ko mēs varam darīt, lai ietekmētu šo attīstību.

Lai gan tas var šķist pārspīlēti, Hofs uzskata, ka, ja mēs varam mainīt sava ķermeņa vielmaiņas struktūru, mēs varam mainīt savu ģenētisko izpausmi. Ja tas apstiprināsies, mēs, iespējams, spēsim atbrīvoties no traumām, kas pārmantotas no mūsu senčiem un mātēm. Neskatoties uz to, ka zinātnei vēl ir jāapstiprina šis talants, Vima Hofa metodes mērķis ir atvieglot mums to.

Kad mēs dziļi ievelkam elpu un ieskatāmies sevī, mēs bieži vien atrodam sen noglabātas jūtas. Kad cilvēki ievēro metodes regulēto elpošanu, viņi bieži vien atklāj, ka raud vai smejas dīvainos veidos. Citi ierauga sejas, kuras nekad agrāk nav redzējuši, bet kuras viņiem šķiet dīvaini pazīstamas. Iespējams, ka šie skatieni ir ģenētiskas izpausmes ar sarežģītu šifrēšanu. Vai, citiem vārdiem sakot, mūsu senču un māšu atmiņas.

Kad Hofa nodarbību dalībnieki to ir piedzīvojuši, viņi bieži apraksta, ka jūtas labāk, it kā no viņu pleciem būtu noņemts smagums. Tas ir, it kā būtu atbrīvojusies atmiņa par kādu sen senu traumatisku notikumu.

Mēs varam apzināti mainīt savu ģenētisko vēsturi, kā arī atbrīvoties no šīs pieredzes. Tas nozīmē, ka mēs varam ietekmēt to, kas tiek nodots nākamajām paaudzēm. Iespējams, mēs varam mainīt kaitīgo gēnu izpausmi, mainot mūsu ķermeņa bioķīmisko sastāvu, kā to dara Hofa elpošanas pieeja.

Lai gan ir vajadzīgi papildu pētījumi, ir aizraujoši domāt, ka, rīkojoties tagad, mēs varētu novērst tādas nākotnes slimības kā artrīts un imunoloģiskās problēmas mūsu mazbērniem.

10. Metode palīdz hronisku sāpju un saslimšanu gadījumā

Lai gan ir jauki domāt, ka mēs varam ietekmēt savu DNS nākamajām paaudzēm, Vima Hofa metode koncentrējas uz mūsu veselības uzlabošanu tagad. Saskaņā ar anekdotiskiem pierādījumiem to var izmantot, lai palīdzētu ārstēt galvenās slimības un kaites.

Piemēram, Ričards Eilings. Viņš 2006. gadā bija diezgan skumjš un sāka neņemt vērā savu veselību un uzturu. Viņam tika diagnosticēts čūlainais kolīts - briesmīga iekaisuma slimība, kas izraisa gremošanas diskomfortu un asiņošanu, un viņam bija palicis maz enerģijas. Viņš bija stipri ierobežots attiecībā uz to, ko viņš varēja ēst un cik daudz aktivitātes viņš varēja veikt.

Savukārt Ričards, izmantojot Hofa pieeju, varēja atgriezties pie darba. Viņš īsā laikā piedzīvoja dziļu dziedināšanu un atdzimšanu. Tagad viņš gandrīz brīnumainā kārtā ir pilnībā izārstējies no čūlainā kolīta. Viņš atkal var ēst un dzert visu, ko vēlas, un viņš var vingrot, nejūtot nogurumu.

Anuška Frankena ir vēl viens piemērs. Viņai 2011. gadā, tikai dažus mēnešus pēc ceturtā bērna piedzimšanas, tika diagnosticēta multiplā skleroze. Šīs slimības rezultātā viņas roka un plauksta kļuva paralizēta, un viņa vairs nespēja darboties kā profesionāla mūziķe. Hofu ieteica viņas māte, tāpēc viņa devās uz semināru. Jau sākotnējo elpošanas vingrinājumu laikā viņa juta sajūtas plaukstā un rokā, kas liecināja, ka tās nav paralizētas. Pēc neilga Vima Hofa metodes praktizēšanas perioda viņas roka un plauksta gandrīz pilnībā atguvās. Tagad viņa ir pilna laika vijolniece Nīderlandes Filharmonijas orķestrī.

Lai gan šie un daudzi citi stāsti ir tikai anekdotiski pierādījumi, šķiet, ka cilvēki var apzināti uzlabot pat briesmīgas slimības.

Vima Hofa metodi izmanto cilvēki visā pasaulē - no Barselonas līdz Sidnejai, no Varšavas līdz Losandželosai, lai uzlabotu savu veselību un cīnītos ar nopietnām slimībām un stāvokļiem. Citi vienkārši izmanto šo metodi, lai kļūtu par savu labāko "es", lai justos dzīvīgāki un savienotāki.

Vima Hofa metode neaizstāj profesionālu ārstu konsultācijas, taču tā var būt dzīvotspējīga alternatīva farmaceitiskām metodēm, īpaši tām, kurām ir negatīvas blakusparādības.

Aktivizējiet savu cilvēcisko potenciālu!

Izmantojot trīs Vima Hofa metodes pīlārus - aukstuma apzināšanos, kontrolētu elpošanu un mērķtiecīgu domāšanu - jūs varat uzlabot savu fizisko un garīgo veselību, sagatavoties jebkuram sportiskam sniegumam, labāk cīnīties ar slimībām un daudz ko citu!

Tāpēc, ja arī jūs vēlaties izbaudīt šos ieguvumus, izmantojiet šo grāmatas kopsavilkumu, lai palīdzētu jums piemērot Vima Hofa metodi savā dzīvē un aktivizēt savu cilvēcisko potenciālu.
Jums tas izdodas!

Ievērojot Vima Hofa metodes trīs pīlārus: aukstuma apzināšanos, regulētu elpošanu un koncentrētu attieksmi, jūs varat veidot dziļu saikni ar sevi, uzlabot savu fizisko un garīgo veselību, trenēties sportiskiem sasniegumiem un fiziskajai izturībai vai ārstēt slimības. Jūs varat uzlabot savu asinsvadu veselību, pamodinot sevi ar aukstumu. Kontrolējot elpošanu, jūs varat bagātināt savu ķermeni ar skābekli un mazināt iekaisumus. Jūs varat arī sagatavoties jebkuram sasniegumam, ko varat iedomāties, dziļi koncentrējoties.

Palieliniet savu izturību pret aukstumu

Piepildiet spaini līdz pusei ar ledu un līdz pusei ar ūdeni. Pievērsiet uzmanību savām rokām vai kājām. Ielieciet rokas vai kājas ūdenī un turiet tās tur divas minūtes. Izņemiet tās, vienlaikus saglabājot uz tām vērstu uzmanību, pēc tam sakratiet tās, lai veicinātu asinsriti. Tas jūs sasildīs un sagatavos aukstumam.

Atgriezties blogā